Als de Raad voor de Kinderbescherming een ondertoezichtstelling (OTS) heeft aangevraagd, kan dat veel vragen en emoties oproepen. Het kan voelen als een lastige en onzekere situatie. Maar het is belangrijk om te onthouden dat een OTS geen straf is. Het is een kinderbeschermingsmaatregel, bedoeld om te zorgen dat uw kind(eren) in een veilige omgeving kunnen opgroeien.
Wat moet u weten?
- Alleen een kinderrechter kan een OTS uitspreken, na zorgvuldig afwegen van feiten en omstandigheden.
- De kinderrechter spreekt een OTS alleen uit als hij verwacht dat u op termijn weer zelfstandig voor uw kinderen kunt zorgen.
- Uw kinderen (van 12 jaar of ouder) kunnen, als zij dat willen, persoonlijk spreken met de rechter of een brief sturen.
- U krijgt begeleiding van een professionele jeugdbeschermer (gezinsvoogd) als de rechter een OTS uitspreekt.
- Een OTS is tijdelijk: deze duurt maximaal 12 maanden en wordt alleen verlengd als dat nodig is.
Wat betekent dit voor u? Een OTS is bedoeld om u te ondersteunen in het creëren van een veilige en stabiele thuissituatie. Samen met de jeugdbeschermer werkt u aan oplossingen, zodat u en uw gezin weer zelfstandig verder kunnen.
Belangrijk om te delen met uw kinderen: Een OTS is er om te helpen, niet om te veroordelen. Het is een steunmaatregel met het belang van de kinderen voorop, toch is het belangrijk om u bij te laten staan door een gespecialiseerde jeugdrecht advocaat.
Onderneem actie! Heeft u te maken met een OTS? Neem dan direct contact op met Meesters van het Zuiden, dé gespecialiseerde jeugdrechtsadvocaten. Zij staan klaar in Eindhoven, Venlo en Venray om u te ondersteunen en uw belangen te behartigen. 📞💼
Tags: #OTS #Kinderbescherming #Kinderrechter #Gezinsvoogd #VeiligOpgroeien #Kinderrechten# OTS Venlo # OTS Eindhoven # OTS Venray