Ouderschapsplan

Overeenkomst met afspraken over de kinderen na (echt) scheiding

Ouderschapsplan

Gaat u scheiden of wenst u uw geregistreerd partnerschap te ontbinden en zijn er minderjarige kinderen betrokken, dan bent u verplicht om bij (echt)scheiding een ouderschapsplan op te stellen. In dit ouderschapsplan worden onder andere afspraken gemaakt over de wijze waarop de ouders de zorg- en opvoedtaken verdelen, elkaar informatie verschaffen over gewichtige aangelegenheden met betrekking tot de kinderen en de kosten van de verzorging en opvoeding van de kinderen.

Bent u nimmer gehuwd geweest en evenmin een geregistreerd partnerschap aangegaan, dan bent u niet verplicht om een ouderschapsplan op te stellen, maar dit betreft wel een mogelijkheid. Vooral indien er minderjarige kinderen uit uw relatie zijn geboren is het aan te raden om een ouderschapsplan op te stellen. Hierdoor biedt u immers duidelijkheid aan uzelf en aan de kinderen. Ook is het mogelijk om een zorgplan op te stellen.

Heeft u al een ouderschapsplan en vindt u dat bepaalde bepalingen aan verandering toe zijn? Dan kunt u dit ouderschapsplan wijzigen.

Voor het opstellen of het wijzigen een ouderschapsplan kunt u onze hulp inzetten.  Download hier ons model ouderschapsplan zodat u daar al mee aan de slag kunt.

PERSOONLIJKE BENADERING

OPLOSSINGSGERICHTE AANPAK

SPECIALISTISCHE KENNIS

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Onze familierechtspecialisten

Laat ons u helpen! Neem contact op: 085-0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00 uur.

Onze familierechtspecialisten