Werkwijze

Hoe wij werken in het Zuiden
Over ons

Historie

In 2012 heeft Patsy Advocatenkantoor Brabantse Meesters in Eindhoven opgericht, omdat zij geloofde in een moderne advocatuur zonder grijze pakken en wollige taal. Een stijlvol kantoor waarin vernieuwing, digitalisering en het nieuwe werken voorop stond. Het idee hierachter is meer vrijheid en ruimte voor eigen invulling. Het aanbieden van een bredere dienstverlening  en cliënten goed ondersteunen in een voor hen moeilijke tijd. Dit betekent ook dat ze door middel van bemiddeling en conflicthantering een conflict op een andere wijze aan wil pakken. In 2020 is het hoofdkantoor naar Venlo verhuisd naar het pand  van Lebe vastgoed, de ” Dansende Olifant”, aan de Kazernestraat 10 in Blerick. In 2023 is Danielle mede eigenaar van het kantoor geworden en sindsdien draagt het kantoor de handelsnaam Meesters van het Zuiden. Patsy en Danielle bouwen samen met de ondersteunde juristen verder aan de uitbreiding van het kantoor.

Oprichter en DGA

Procedure

Het is helaas niet altijd haalbaar om door middel van onderling overleg tot goede afspraken te komen. In dat geval moet de zaak aan de rechter voorgelegd worden, zodat deze voor partijen een beslissing kan nemen. Vanwege onze jarenlange ervaring in het bijstaan van cliënten op alle terreinen van het familierecht, arbeidsrecht en jeugdrecht, zijn wij zeer goed in staat om de te voeren processtrategie met u te bepalen en u te begeleiden tijdens de procedure. Wij geven u steeds een realistische inschatting van de haalbaarheid van uw zaak. En omdat wij snappen dat er meer speelt dan alleen de juridische afwikkeling, blijven wij, indien en waar mogelijk, zoeken naar openingen voor overleg met de (advocaat van) andere partij.

Bemiddeling

Onder onze kundige en persoonlijke begeleiding werken u en de ander aan het maken van afspraken waar u beiden achter staat. Duurzame gedragen oplossingen met het oog op de toekomst. U houdt /  jullie houden in dit proces zelf de regie over de te maken afspraken, de oplossing komt vanuit u samen zodat een ingrijpende, langdurige en kostbare procedure bij de rechtbank vermeden wordt. Deze vorm van conflictoplossing heeft onze voorkeur boven een procedure.

Overleg

Wilt u graag in overleg afspraken maken, maar wilt u daarbij wel de bijstand van een eigen advocaat? Dan kunt u kiezen voor een viergesprek. Dit kan bij echtscheiding van toepassing zijn, maar ook bij andere geschillen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken in het kader donorconstructies of in het arbeidsrecht een vaststellingsovereenkomst (VSO).

U en de ander partij werken samen in een team om te zoeken naar oplossingen die tegemoetkomen aan de wensen van alle partijen en waar u beiden achter staat. Dat team bestaat uit uw advocaat, de advocaat van de ander partij en eventueel een procesbegeleider. Er kan eventueel ook nog een financieel adviseur, een kindercoach of andere specialist aanschuiven.  Meesters van het Zuiden helpt u verder bij uw keuze voor één van de werkwijzen die bij uw passen, omdat wij begrijpen dat iedere zaak een andere aanpak nodig heeft en iedere persoon iets anders wenst.

Vraag het ons

Het recht is complex. Het niet tijdig inschakelen van juiste hulp kan voor problemen zorgen. Laat ons u helpen!