Wat als er een ondertoezichtstelling (OTS) is aangevraagd bij de kinderrechter?

Als u te horen krijgt dat er een ondertoezichtstelling (OTS) voor uw kind(eren) is aangevraagd bij de kinderrechter, kunt u veel vragen en emoties hebben. Zeker als u nog niet goed weet wat een OTS is, waarom het is aangevraagd, hoe het gaat bij de kinderrechter en hoe u kunt reageren. Als gespecialiseerde Jeugdrechtadvocaten kunnen wij u daar bij helpen.

 

In sommige gevallen kunt U als ouder of verzorger ook zelf een OTS aan de rechter vragen. Wij vertellen u meer over de mogelijkheden.

 

Een ondertoezichtstelling valt onder het civiele recht. Dit betekent dat U niet verplicht bent een advocaat in te schakelen die u adviseert en begeleidt. Wij denken dat het wel verstandig is om dit te doen. Wij kunnen u immers helpen met uw vragen die u mogelijk heeft over de procedure en namens u optreden in de procedure. Daarnaast zijn wij op de hoogte van het geldende recht en de recente uitspraken van rechters op dit punt.

Wilt u meer weten over de ondertoezichtstelling? En woont u in Venlo en omgeving neem dan contact met ons op secretariaat@meestersvanhetzuiden.nl of 085-0161860.

 

 

Related Posts