Echtscheidingen

Echtscheidingen

U kunt op drie manieren scheiden: Gezamenlijk, in overleg of eenzijdig (alleen)

Wenst u van uw partner te scheiden, maar is dit niet mogelijk in onderling overleg via mediation of middels een viergesprek?

Dan kunt u de rechtbank eenzijdig om de echtscheiding verzoeken. In het verzoekschrift worden uw wensen (o.a. m.b.t. de echtelijke woning, verdeling van de zorg- en opvoedtaken van de kinderen, het al dan niet betalen van alimentatie, pensioen en inboedel) kenbaar gemaakt. Hierop kan uw partner vervolgens reageren door middel van een verweerschrift. 

Het verschil met de (echt)scheidingsmediation/gezamenlijke (echt)scheiding is dat in dit geval niets in onderling overleg plaatsvindt. Bij een eenzijdige (echt)scheiding beslist de rechter immers op basis van de voorhanden zijde stukken en de toepasselijke wet- en regelgeving. U kunt op voorhand – in tegenstelling tot bij de (echt)scheidingsmediation/gezamenlijke (echt)scheiding – de uitkomst van de procedure dus niet voorspellen. U moet zich er dus bewust van zijn dat de rechter ook u op bepaalde punten in het ongelijk kan stellen.

Onze voorkeur gaat altijd uit om in onderling overleg uw echtscheiding te regelen of middels mediation of middels een viergesprek. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina onze werkwijze. 

PERSOONLIJKE AANPAK

OPLOSSINGSGERICHTE AANPAK

SPECIALISTISCHE KENNIS

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Onze familierechtspecialisten

Laat ons u helpen. Neem contact op: 085-0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl
·  Ma- Vrij 09:00-17:00 uur.

Onze familierechtspecialisten