(Echt) Scheidingsbemiddeling

Bemiddelen op het gebied van (echt) scheidingen

Als u gaat scheiden, heeft u veel te regelen

Een echtscheiding is een emotionele en zeer ingrijpende gebeurtenis, waarbij partners afscheid moeten nemen van elkaar, maar ook samen nog veel moeten regelen: huisvesting, inboedel, financiën en, wanneer er kinderen in het spel zijn, een andere vorm van het ouderschap.

Soms lopen de emoties zo hoog op, dat het bijna onmogelijk wordt om alles wat met de echtscheiding te maken heeft in redelijkheid te bespreken. Langdurige vechtscheidingsprocessen en hoge kosten zijn dan eerder de regel dan de uitzondering. De uitspraak van de rechter is helaas veelal niet bevredigend. Ook de ouderlijke samenwerking bij de opvoeding komt in het gedrang omdat partijen zich niet gelukkig voelen met de uitspraak van de rechter.

Een alternatief voor deze “vechtscheidingen” is mediation, of in volksmond ook wel echtscheidingsbemiddeling genoemd.  Mediation werkt alleen op basis van vrijwilligheid en er moet commitment zijn van partijen. Een onpartijdige mediator kan in deze situatie helpen door eerst de communicatie tussen de partners te herstellen waardoor partijen op een respectvolle manier zelf tot voor beiden acceptabele en werkbare afspraken kunnen komen. Het is de taak van de mediator om te bemiddelen in het echtscheidingsproces en, daar waar nodig, mee te denken en de juiste informatie te verschaffen. Zo kunnen de partners zelf tot goede afspraken komen over de boedelscheiding en andere zaken.

Hoe zit het bemiddelingstraject eruit:

U krijgt een intake en vervolgens worden onderstaande onderwerpen in gemiddeld 3 gesprekken van 2 uur besproken. Let op: In complexe zaken zijn vaak meer gesprekken nodig.

  • Ouderschapsplan als er kinderen in het spel zijn;
  • Kinder- en partneralimentatie;
  • De echtelijke woning;
  • De boedelverdeling;
  • Fiscaliteiten;
  • Pensioen.

Daarna wordt er een convenant opgesteld en als dat getekend is door de partijen wordt dit convenant ingediend bij de rechtbank. Vervolgens schrijven we de echtscheiding in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente waar u destijds bent gehuwd en bent u officieel gescheiden.

MINNELIJKE REGELING

Minnelijke regeling voorkeur boven procedure

ONAFHANKELIJKHEID

Onafhankelijke en onpartijdige mediator begeleid proces

GEZAMENLIJKE GEDRAGEN OPLOSSING

Samen oplossingen maken zorgt voor duurzaamheid

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Wenst u een bemiddelingstraject ?

Laat ons u helpen. Bel ons : 085-0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

Onze bemiddelaars