Donorcontract / schap

Donorcontract / Donorschap

Wilt u een bekende of onbekende donor gebruiken of wilt u donor worden? Laat u dan goed adviseren over de juridische gevolgen van het donorschap. Een kind heeft het recht om te weten waar hij of zij van afstamt en moet dit kunnen achterhalen. 

Afspraken goed vastleggen

Daarnaast is het heel erg belangrijk om goede afspraken te maken met elkaar, zodat u van elkaar weet wat u over en weer mag verwachten.

Een donorcontract is relevant voor een stel (m/v/x) dat met hulp van een bekende donor (‘C-donor’) een kind wil krijgen. Doorgaans worden de afspraken door de ontvanger en de donor vóór de conceptie vastgelegd in de overeenkomst. In een dergelijk contract staan afspraken zoals:  Wie worden de juridische ouders? Wie wordt er onderhoudsplichtig? Welke achternaam krijgt het kind? En hoe wordt de omgang geregeld? Vanwege de complexiteit van de materie is het belangrijk om u grondig te laten informeren, goed na te denken en het contract te laten opstellen door een familierechtexpert.  Wij voeren altijd uitgebreide gesprekken voordat we het donorcontract opstellen en leggen u alle materie goed uit zodat u weet waar u aan begint.

Wij kunnen u als donor en als wensouder voorzien van juridisch advies. Wij helpen u bij het opstellen van  de overeenkomst en bij eventuele geschillen in de uitoefening hiervan.

PERSOONLIJKE BENADERING

OPLOSSINGSGERICHTE AANPAK

SPECIALISTISCHE KENNIS

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

BENT U OP ZOEK NAAR EEN FAMILIERECHTSPECIALIST?

Laat ons u helpen! Neem contact op: 085-0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00

Onze familierechtspecialisten