Beëindiging contract

vaststellingsovereenkomst controleren in Venlo

Een veelgebruikt figuur in het arbeidsrecht om tot het einde van de arbeidsovereenkomst te komen, is de vaststellingsovereenkomst (VSO), ofwel de beëindigingsovereenkomst.

Zolang er geen sprake is van een opzegverbod (bijvoorbeeld bij ziekte of zwangerschap) biedt de beëindigingsovereenkomst veelal een oplossing voor situaties waarin er wegens bedrijfseconomische redenen tot ontslag wordt besloten of wanneer het simpelweg niet meer klikt tussen werkgever en werknemer (verschil van inzicht), bijvoorbeeld omdat het functioneren van de werknemer tegenvalt.

Met een beëindigingsovereenkomst wordt een procedure bij het UWV of de kantonrechter voorkomen en worden de kansen en risico’s die in zo’n procedure besloten liggen weggenomen. Om de inhoud van een aanbod in de vso goed te bepalen of te beoordelen is het wel zinvol die kansen en risico’s van tevoren te inventariseren, zodat de op te maken overeenkomst gevoelsmatig aansluit bij wat de uitkomst van een procedure had kunnen zijn. Wij zetten een en ander altijd voor u uiteen en checken met u alle punten. Kortom: wij maken een risicoanalyse en u de afweging.

Er zijn overal kosteloos standaardovereenkomsten te krijgen. Het UWV biedt bijvoorbeeld op hun website aanvullende informatie en een model beëindigingsovereenkomst (vso).  Het betreft een summiere regeling die in ieder geval de WW rechten van een werknemer veilig stelt, maar of dat afdoende is in uw situatie is nog maar de vraag…

Een standaardvoorbeeld is namelijk enkel geschikt voor standaardgevallen. De meeste gevallen zijn niet standaard. Maatwerk is op het moment van ontslag iets duurder, maar voorkomt wel dat kostbare fouten gemaakt worden. Een check door een arbeidsspecialist is verstandig. Vaststellingsovereenkomst laten checken bij ons is 100% Gratis | Binnen 24 uur reactie. Verkrijg uw maximale vergoeding.

Overweegt u een beëindigingsovereenkomst aan te bieden of word u een beëindigingsovereenkomst aangeboden? 

 

Soorten procedures

1. Gerechtelijke procedure

Indien een werkgever de arbeidsovereenkomst van een werknemer wenst te ontbinden, dient de werkgever zich in verscheidene gevallen te wenden tot de kantonrechter.

Tijdens een dergelijke procedure kunt u zich laten bijstaan door een van onze advocaten/juristen. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

 

2. UWV procedure

Indien een werkgever de arbeidsovereenkomst van de werknemer wenst op te zeggen wegens het vervallen van arbeidsplaatsen vanwege bedrijfseconomische redenen dan wel vanwege langdurige ziekte, dient de werkgever hiervoor toestemming te verzoeken aan het UWV.

U kunt zich tijdens voornoemde procedure juridisch laten informeren/bijstaan. Informeer naar de mogelijkheden, neem contact met ons op.

3. VSO

Vaak wordt aan een werknemer een VSO (vaststellingsovereenkomst) aangeboden om op die manier een procedure bij het UWV/de kantonrechter te voorkomen. Hierboven treft u uitgebreidere informatie over de VSO aan. Laat een aan u aangeboden VSO of een door u aan te bieden VSO altijd controleren door een arbeidsspecialist.

MINNELIJKE REGELING VOORKEUR BOVEN PROCEDURE

JURIDISCH ADVIES

SAMEN MET U ZORGEN WE VOOR OPLOSSING

Laat ons u helpen!

Hulp nodig, voel u vrij om contact op te nemen. We nemen binnen 24 uur contact op. Heeft u haast bel ons dan nu.

Bel : 085- 0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl Ma – Vrij 09:00-17:00 uur

 

Heeft u een arbeidsrechtspecialist nodig?

Laat ons u helpen. Bel ons: 085-0161860

info@meestersvanhetzuiden.nl
·  Ma – Vrij 09:00-17:00 uur.

Onze advocaten en Juristen